Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

Az elhízás lelki okai és gyógyítása

Az egyik legkacifántosabb dolog az elhízás. Sok esetben genetikai, hormonális vagy anyagcserezavarral kapcsolatos okok állnak a háttérben. Ezek felderítése sokkal összetettebb, mintsem, hogy ebbe a „rövid” cikkbe beférjen.

 

Azonban amikor lelki okai vannak az elhízásnak, akkor azon viszonylag könnyű segíteni. Saját példámból tudom mondani, hogy az evéssel gyakran olyan dolgokat pótolunk, amelyek hiányoznak az életünkből. Nekem is akkor sikerült leadnom közel 20 kilót, amikor elkezdtem mással pótolni a benti ürességet, mint evéssel. (A fizikai mozgás igénye és segítő hatása már csak ebből fakadt.)

 

A belső ÜRESSÉGET ugyanis könnyű ellensúlyozni a TELTSÉGET/TELÍTETTSÉGET okozó evéssel. Sokkal könnyebb, mint megkeresni, hogy mi hiányzik az életünkből.

 

Nagyon sokan egyszerűen azért esznek, mert így pótolják a hiányzó szeretetet. Ez valóban az egyik leggyakoribb ok. És ezzel megint ott vagyunk az örök kérdésnél: SZERETED TE MAGAD? ÚGY, AHOGY VAGY? FELTÉTEL NÉLKÜL?

 

Amennyiben határozott IGEN a válaszod, és mégis el vagy hízva, akkor nyugodtan ugord át a következő részt, de gyanítom, hogy viszonylag kevesen fogják gondolkodás nélkül és ráadásul ŐSZINTÉN rávágni a kérdésre az „igen”-t…

 

Ha viszont „nem”-mel válaszoltál, akkor mielőtt nekiállnál enni, tedd fel magadnak a kérdést: Valóban éhes vagyok? Tényleg szükségem van fizikai táplálékra? Újabb „nem” válasz esetén használd az alábbi megerősítéseket az evés helyett:

 

SZELLEMI TÁPLÁLÉKKAL TÁPLÁLOM MAGAM, JÓLLAKOTT ÉS SZABAD VAGYOK.

 

BIZTONSÁGBAN VAGYOK. ÉN GONDOSKODOK A SAJÁT BIZTONSÁGOMRÓL.

 

BÉKÉT KÖTÖK AZ ÉRZELMEIMMEL ÉS AZ ÉRZÉSEIMMEL.

 

SZERETEM ÉS ELFOGADOM MAGAM.

 

Ahogy egyre inkább elfogadod magad és egyre inkább szereted magad, egyre kevésbé érzed a mardosó éhséget, és egyre inkább telítettségérzeted lesz a belső harmónia révén.

 

Ha IGEN volt a válaszod az önmagad szeretetére vonatkozó kérdésnél, akkor kutakodjunk tovább. Tedd fel a következő kérdéseket: Biztonságban érzem magam (a munkahelyemen, a párkapcsolatomban, a kapcsolataimban, stb.)? Érzékenyen reagálok, ha valaki megbánt? Képes vagyok megbocsátani magamnak és másoknak?

 

Három IGEN válasszal, gördíthetsz lejjebb, azonban, ha egy esetben is NEM-mel válaszoltál, akkor olvass tovább itt.

 

A biztonság hiánya, az önértékelés/önbizalom hiánya és a megbocsátás hiánya ezekben az esetekben az, ami kiváltja a túlzott vagy fokozott táplálékbevitelt. Ezeket igyekszel pótolni az evéssel.

 

Gondolj bele:

- Ha biztonságban érzed magad, nincs szükséged arra, hogy ínségesebb időkre raktározz.

- Ha egészséges az önértékelésed és önbizalmad, akkor ezeket nem akarod az evésből származó boldogság- és örömhormonokkal pótolni. Tisztában vagy az értékeiddel, nem viszel be a szervezetedbe a szükségesnél több tápÉRTÉKET.

- Ha megbocsátasz magadnak és másoknak, akkor nincs szükséged arra, hogy a lelkiismeret-furdalással és haraggal lekötött és elfogyasztott energiákat, fokozott energiabevitellel kiegyenlítsd.

 

Ugye, hogy logikus? Akkor használd (például) a következő megerősítéseket:

 

MINDIG BIZTONSÁGBAN ÉS VÉDETT HELYZETBEN VAGYOK. BIZTONSÁGÉRZETEM BELÜLRŐL TÁPLÁLKOZIK, AMIT A KÖRNYEZETEM VISSZATÜKRÖZ, ÉS EZÁLTAL MEGSOKSZOROZ.

 

KÉSZEN ÁLLOK FELNŐNI, FELELŐSSÉGET VÁLLALNI MAGAMÉRT, ÉS A SAJÁT KEZEMBE VENNI A SORSOM IRÁNYÍTÁSÁT.

 

MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK ÉS MÁSOKNAK. ELENGEDEM A LELKIISMERET-FURDALÁST ÉS A HARAGOT ÉS FELISMERVE ROMBOLÓ EREJÜKET, KISÖPRÖM ŐKET A FEJEMBŐL ÉS A SZERVEZETMBŐL, ÉS UTAT ÉS TERET ENGEDEK A BELSŐ HARMÓNIÁNAK.

 

TISZTÁBAN VAGYOK SAJÁT ÉRTÉKEIMMEL ÉS ERŐMMEL.

 

Ha eddig folyamatosan IGEN válaszokat adtál, de túlsúlyos vagy, és úgy érzed, ennek csak lelki okai vannak, akkor tedd fel még a következő kérdéseket is: Elégedett vagyok a helyzetemmel, a munkámmal? Megteszek mindent, hogy képességeimet a saját érdekemben kihasználjam és fejlesszem? Tisztában vagyok azzal, hogy ki vagyok, és mit akarok (elérni, megtenni)?

 

Ha csak egy NEM is előfordult a válaszok között, akkor az elégedettség hiányát, a tanulás (szellemi táplálék) hiányát, vagy a céltudatosság és a sikerélmények hiányát igyekszel az evéssel pótolni. Ebben az esetben a következő megerősítések segíthetnek:

 

TUDATOSÍTOM MAGAMBAN A HELYZETEM ELŐNYEIT ÉS POZITÍVUMAIT. AKTÍVAN CSELEKSZEK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A HELYZETEM POZITÍV IRÁNYBA FEJLŐDJÖN. ÉSZREVESZEM ÉS KIHASZNÁLOM A KÍNÁLKOZÓ LEHETŐSÉGEKET HELYZETEM JOBBÍTÁSÁRA.

 

KÉSZEN ÁLLOK KÉSZSÉGEIMET ÉS KÉPESSÉGEIMET A MAGAM ÉS MÁSOK HASZNÁRA FEJLESZTENI. SZELLEMEMET IS ELEGENDŐ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉKKAL LÁTOM EL.

 

MEGISMEREM ÖNMAGAMAT, ÉS VALÓDI ÉNEM ISMERETÉBEN OLYAN CÉLOKAT TŰZÖK MAGAM ELÉ, AMELYEK MOTIVÁLNAK ÉS SIKERÉLMÉNNYEL TÖLTENEK EL.

 

Persze még sok minden más is lehet, amit hiányként érzékelsz, és fizikai táplálékkal igyekszel pótolni. Idő hiányában például túl gyorsan eszel, így sokkal több ételt fogyasztasz el a szükségesnél, mire az információ megérkezik az agyadba, hogy elég. Az is lehet, hogy a fentiek (nem is egyszerű) kombinációjában találod meg a válaszodat.

 

A fentiek a leggyakoribb hiányok, de ez egyénileg eltérő is lehet. Keresd meg tehát, hogy neked mi hiányzik az életedből, és igyekezz azt egészséges módon, és nem túlzott táplálékbevitellel pótolni. Fogalmazz meg célokat, vágyakat, és aktívan láss hozzá a megvalósításukhoz, valamint éld meg és át a pozitív érzelmeidet a maguk teljességében és meríts belőlük energiát és (szellemi és lelki) táplálékot.

 

És még valami:

Amikor az elhízás kezdeti stádiumában vagy, a sejtjeid úgy érzékel(het)ik a túlzott energiabevitelt, hogy raktározniuk kell ínségesebb időkre. Így a következő alkalommal már lehet, hogy csökkent a hiányérzet, de a sejtek még mindig a bevitt programot hajtják végre.

 

„Programozd” hát át őket:

A BEVITT TÁPLÁLÉKBÓL CSAK AZT ÉS ANNYIT DOLGOZOK FEL SEJTSZINTEN, AMENNYIRE A SZERVEZETEMNEK AZ EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSHEZ A JELEN HELYZETEMBEN SZÜKSÉGE VAN. MINDEN FELESLEGES ÉS A SZERVEZETEMRE KÁROS ANYAG FELSZÍVÓDÁS NÉLKÜL TÁVOZIK A SZERVEZETEMBŐL.

 

Sok sikert mindenkinek!