Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A vesekő lelki okai és gyógyítása

A vese feladata nagyon fontos. Nemcsak az anyagcserében játszik rendkívül fontos szerepet, hanem a só- és vízháztartásunkat is felügyeli. Erre azért van szükség, hogy olyan belső egyensúlyt segítsen fenntartani, amely minden életfolyamatunk számára szükséges: szűr, kiegyenlít, áramoltat, ürít.

 

Mivel a kiválasztás az egyik legfontosabb szerepe, a lelki okok is a kiválasztással vannak összefüggésben. Vagyis azzal, hogy mennyire, mit és hogyan értünk meg.

 

Szellemi szinten ugyanúgy kiválasztjuk a táplálékunkat, mint az étkezéskor. Eldöntjük, hogy valami hasznos vagy haszontalan-e a számunkra, kiszűrjük, hogy valamit bevesz-e a gyomrunk vagy sem. Itt sem mindegy, hogy mivel, hogyan és milyen gyakran táplálkozunk.

 

A veseproblémák akkor ütik fel a fejüket, ha ez a kiválasztási rendszer nem működik, azaz ha nem tudjuk eldönteni, hogy mire van és mire nincs szükségünk. A nem tudjuk kifejezés nem is fedi a valóságot. Az igazság az, hogy nem merjük azt választani, amit a belső hangunk, a tapasztalataink vagy a megérzéseink súgnak, és aszerint cselekedni.

 

Tudjuk tehát, hogy igazából mi lenne jó a számunkra, vagy azért mert megvan a tapasztalatunk és tudásunk, vagy azért, mert a megérzéseink és a belső hangunk teljesen egyértelműen megsúgja. A döntést azonban, hogy erre hallgassunk, nem merjük meghozni, mert az olyan változással járna, amitől félünk. Az is lehet azonban az oka, hogy könnyebbnek tartjuk megtartani a haszontalant és kidobálni a hasznosat. Ennek azonban az lesz a következménye, hogy az egész életünk felborul, semmi nem olyan irányba tart, mint ahogyan mi szeretnénk, és a reményeink egymás után szertefoszlanak.

 

A bal és jobb oldalnak itt is hasonló jelentése van, mint egyébkor. A bal oldal a múlttal, az érzéseinkkel, a női oldalunkkal (/el/engedés, passzív elfogadás, odaadás, gondoskodás, odafigyelés, megfontoltság, önzetlenség, gyengédség, elkötelezettség, szeretet), a mentális vagy lelki oldalunkkal van szoros összefüggésben. A jobb oldal pedig inkább a fizikai világgal, a jövővel és a férfi oldalunkkal (aktivitás, kezdeményezés, lendület, egység, akarat, ügyesség, tudásszomj, képzettség, nyitottság, őszinteség) van kapcsolatban.

 

A bal vese tehát az érzelmeinkkel kapcsolódik össze, azaz akkor jelentkeznek ott problémák a vesében, ha nem tudjuk eldönteni, hogy kit vagy mit szeressünk, ki vagy mi a fontos a számunkra. Beleértve természetesen azt is, amikor önmagunkkal kapcsolatban vannak ilyen vegyes érzelmeink, és egyszerre szeretjük és vetjük meg magunkat.

 

A jobb vese estében nem csupán az érzelmeinkre, hanem elsősorban az anyagi, a fizikai világra irányul a döntésképtelenségünk. Nem szűrjük ki, hogy mire van szükségünk és mi a fontos számunkra. Nem is vagyunk már rá képesek. Egyre inkább befelé fordulunk, beletörődést mutatunk, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. De ezt nem optimizmus, hanem pesszimizmus kíséri.

 

A vesekő összetétele a vizelet összetételétől függ. Vérvizeléssel, haspuffadással, hányással, a vizelet elakadásával és főleg iszonyú fájdalommal járhat.

Amikor a szervezetben egy kő alakul ki, az azzal függ össze, hogy a beteg valamit eltemet magába, konzerválja, félreteszi az őt bántó dolgokat. Valójában a szőnyeg alá sepri őket. Ugyanakkor úgy viszonyul a problémához, mint a kutya a lerágott csonthoz: ragaszkodik hozzá, nem engedi el, újra és újra megrágja.

 

A vese esetében ez a megértéssel van kapcsolatban. Adott egy sérelem – vélt vagy valós –, amit a beteg nem tud megérteni, megoldani és ezért főleg megszabadulni tőle. Máris előállt a kő képződésének alapfeltétele. A beteg magába zárta problémát, a vélt vagy valós sérelmet, és nem engedi. Akár a kutya a csonthoz: ragaszkodik hozzá, mert ez legalább egy biztos pont az életében.

 

A bal vesében az érzésekkel kapcsolatos a probléma: miért nem szeretnek, miért nem szeret X.Y., mért kell mindig küzdenem a szeretetért, miért bántanak folyton, amikor én csak jót akarok, miért nem viszonozzák, amit én adok, miért büntet az élet, minden adott, hogy valami megtörténjen, miért nem történik végre meg velem, stb.

A jobb vesében inkább az anyagi világhoz fűződik a probléma: miért nincs elég pénzem, miért kell ennyit küzdenem minden fillérért, miért kell nekem itt dolgozni, miért nincs még lakásom, házam, autóm, stb.

 

A gyógyulás útján a legeslegelső lépés, hogy a beteg elkezdjen gondolkodni! Azaz a problémáról irányítsa át a figyelmét a megoldásra, és a lehetőségeire. Amíg a miértekre koncentrál, addig nem marad tudati kapacitása arra, hogy az okra, a lehetőségeire, az esélyeire, a megoldásra figyeljen. Így egyre kevesebb a megértés, vagyis a vesék is egyre kevesebb energiához jutnak. Ha kevesebb az energia, amivel a feladatukat elláthatják, a méreganyagok, amiket ki kellene választaniuk, sokkal több kárt tudnak okozni.

 

Ügyeljünk tehát arra, hogy mit gondolunk, és mire gondolunk. Ha egyedül nem tudunk elszakadni a miértektől, akkor kérjünk „szakértői” segítséget. Azért tettem idézőjelbe, mert szakértők lehetnek a családtagjaink és a barátaink is, hiszen ők ismernek bennünket a legjobban. Ennek alapján segíthetnek abban, hogy felfedezzük, hogy milyen más lehetőségeink vannak azon kívül, amit elképzeltünk.

 

A gyógyulási folyamat során használhatjuk a következő megerősítéseket is:

MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK, ÉS ELENGEDEK MINDEN HARAGOT MAGAMMAL ÉS A TÖBBI ÉRINTETTEL SZEMBEN.

 

KÖNNYEDÉN FELOLDOM A MÚLTBAN GYÖKEREZŐ PROBLÉMÁIMAT ÉS TISZTÁN LÁTOM A LEHETSÉGES UTAKAT, MEGOLDÁSOKAT.

 

TUDOM, HOGY JÓ DOLGOK TÖRTÉNNEK AZ ÉLETEMBEN. EGYRE JOBBA DOLGOK SZÜLETNEK A TAPASZTALATAIMBÓL. JÓ, HOGY TAPASZTALOK ÉS NÖVEKEDEK.

 

MEGÉRTEM A BENNEM ÉS KÖRÜLÖTTEM ZAJLÓ, ENGEM ÉRINTŐ DOLGOKAT ÉS ESEMÉNYEKET. MINDIG A LEHETŐ LEGJOBB DOLGOK TÖRTÉNNEK VELEM. EZEKET MEGÉRTEM, FELDOLGOZOM, ÉS A SZÁMOMRA HASZONTALAN DOLGOKAT KIÜRÍTEM A SZERVEZETEMBŐL. ELENGEDEM A RÉGIT ÉS ÜDVÖZLÖM AZ ÚJAT.

 

ELENGEDEM A TUDATOMBÓL A MINTÁT, AMI A JELENLEGI ÁLLAPOTOMHOZ VEZETETT. KÉSZEN ÁLLOK A VÁLTOZÁSRA ÉS ÜDVÖZLÖM A VÁLTOZÁST. SZERETEM ÉS ELFOGADOM MAGAM.

 

Sok sikert a gyógyuláshoz! EGÉSZségedre! Mihamarabbi csodás gyógyulást és harmóniába kerülést kívánok neked!