Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A hajhullás lelki okai és gyógyítása

A hajhullás sok betegség előfutára vagy éppen komoly jelzője is lehet, ezt azonban a cikk végére hagyom.

Most elsősorban azzal szeretnék foglalkozni, hogy mi a leggyakoribb lelki eredetű tényező, amely hajhulláshoz vezet.

 

Előrebocsátom, hogy nagyon sokáig nekem is sokkal nagyobb mértékben hullott a hajam, mint ahogy azt a természetes hajváltás indokolta volna, és valóban közrejátszottak benne a lentebb leírtak.

 

Amikor ugyanis hullik a hajunk, annak különböző szervi alapú okai lehetnek (hormonháztartás felborulása, a mellékvese működésének zavara, stb.), de mindegyik ugyanarra a lelki tényezőre vezethető vissza: ez pedig az idegesség.

 

Ha ideges vagy, az többek között azt is jelenti, hogy nem értékeled magadat megfelelően, ebből pedig egyfajta lelki zavar keletkezik. Mindez oda vezet, hogy amikor döntéshelyzetbe kerülsz, nem tudsz nyugodt és viszonylag gyors döntéseket hozni, hanem csak idegeskedve és/vagy tépelődve. Ha a döntés gyors, akkor úgy érzed, hogy azt a körülmények kényszerítették ki belőled. És valóban, a környezeted előbb-utóbb elkezd sürgetni, hogy mondj már á-t vagy bé-t, így a sürgetés hatására sok esetben helytelenül döntesz. Ez tovább gerjeszti az amúgy is nagymértékű idegességet, ami pedig egyik tünetként a hajhullásban nyilvánul meg.

 

Megoldásként állítsd helyre az önértékelésedet és nyugodj meg. Van két idevágó mondás, gondolkodj el rajtuk:

Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.

Idegeskedni felesleges dolog. Ha tudsz változtatni a helyzeten, akkor hagyd abba az idegeskedést és változtass rajta. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor pedig hagyd abba az idegeskedést, és fogadd el.

 

Itt is, mint annyi más esetben az a legfontosabb, hogy olyan célokat tűzz ki magad elé, amelyeket el tudsz érni, és siker- és örömélményhez vezetnek, legyenek azok bármilyen kis célok. Amikor ezeket már könnyedén el tudod érni, akkor emeld a szintet és a követelményeket. Így fokozatosan egyre nagyobb siker- és örömélményeid lesznek, amelyek segítenek helyreállítani az önértékelésedet, és leszoktatnak az idegeskedésről.

 

Használhatod továbbá az alábbi megerősítéseket:

 

BIZTONSÁGBAN VAGYOK. SZERETEM ÉS ELFOGADOM MAGAM. BÍZOK AZ ÉLETBEN.

 

VÉGTELEN UTAZÁSON VESZEK RÉSZT AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGON ÁT, ÉS BŐVEN ÁLL IDŐ A RENDELKEZÉSEMRE.

 

A SZÍVEMMEL KOMMUNIKÁLOK. MINDEN RENDBEN VAN.

 

KÖNNYEDÉN ÉS NYUGODTAN HOZOM MEG A DÖNTÉSEIMET.

 

FIGYELEM!!!

A hajhullás lehet különböző gyulladások, fertőzések, radioaktív sugárzás, cukorbetegség vagy rák jelzője vagy előfutára is! Ha a fent leírtak nem igazak rád, fordulj szakemberhez a megfelelő kivizsgálás érdekében!

 

Sok sikert az öngyógyításhoz! :)