Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

Az influenza lelki okai és gyógyítása

Nekem az influenzáról mindig az elesettség jut eszembe Ilyenkor az ember annyira gyenge, hogy alig bírja megtartani magát, minden fáj.

 

Ha elmegy az ember az orvoshoz, akkor az garantáltan ágynyugalmat rendel el, felír valamilyen láz- és fájdalomcsillapítót, esetleg köhögéscsillapítót, és sok-sok folyadék ivására késztet.

 

Ez eddig rendben is van. Mindezt meg lehet – sőt ajánlott! – tenni, de mitől lettél beteg és főleg, te mit tehetsz önmagadért és a gyógyulásodért?

 

Sajnos, az egyik legvalószínűbb ok az, hogy hagytad magadba szuggerálni, hogy neked most betegnek kell lenned, hiszen tél van, influenza-szezon, stb. Gyakorlatilag, ha bekapcsolod a tévét, rádiót, ömlik rád az ilyen típusú negatív reklám. Ontják rád az ellenszert megfázás, nátha, kaparó torok és hasonlók ellen. És ha elég hosszú ideig vagy kitéve ennek a hatásnak védekezés nélkül, akkor nagyon könnyen megy az „agymosás”, és a végén elhiszed, hogy neked valóban kapar a torkod és náthás vagy, hogy csak az enyhébb változatot nézzük.

 

Nekem lassan négy éve nincsen tévém, rádiót pedig elvétve hallgatok. Érdekes módon négy éve voltam utoljára influenzás… Oltás ellenére… Azóta is voltam beteg, de nem influenzás.

 

Ha ez a helyzet, vagyis az „agymosás” áldozata lettél, akkor viszonylag egyszerűen tudsz védekezni a következő esetben azzal, hogy előre „beprogramozod” magad. Mondhatod például ezt a megerősítést:

MENTES VAGYOK A TÖMEG, A MÉDIA ÉS A NAPTÁR BEFOLYÁSÁTÓL ÉS AZ INFLUENZÁTÓL.

 

Ha nem ez történt, akkor viszont komolyan kapd fel a fejed, hiszen a tested azt jelzi neked, hogy ideje, hogy magaddal foglalkozz! Azzal, hogy elhagyod és – ha van kivel – ápoltatod magad, beismered, hogy törődésre van szükséged, csak éppen azt nem veszed észre, hogy ezt magadnak kellene megadnod.

 

A legfőbb ok, hogy ilyenkor nem találsz magadban és abban, amit csinálsz, értéket. Pedig az akkor is ott van! Sőt, pontosan tudod, hogy mire van szükséged, de nincs kedved, bátorságod, időd, pénzed, stb. megtenni. Vagyis kifogást keresel ahelyett, hogy megtennéd, azaz törődnél magaddal.

Persze ez többnyire fel sem tűnik neked. Sem azt nem látod, hogy problémád lenne, sem azt, hogy hiányzik valami. Ezért aztán egészen addig mész a „helyettesítős” úton, amíg a tested és a betegség jelzi: „Hékás! Rossz az irány! Ne csapd már be magad!”

 

Helyettesítés alatt azt értem, hogy minden mást csinálsz, csak azzal ne kelljen foglalkoznod, amivel ténylegesen, valójában foglalkoznod kellene, amit meg kellene oldanod. Ahogy azonban mondtam, sokszor ez nem tudatos módon történik, mert fel sem tűnik, hogy baj van.

 

A gyógyulás ebben az esetben „mindössze” abból áll, hogy pihensz és átgondolod, hogy mi is az a helyzet vagy probléma, ami megoldásért eseng, illetve hogyan, mi módon kellene többet és főleg jobban foglalkoznod magaddal.

 

Fontos, hogy ne akard siettetni a gyógyulást, de tudd, hogy meg fogod tudni oldani a helyzetet! Az influenza lefolyására általában 10-14 napot mondanak. Ha ügyesen kezeled a helyzetet és ezáltal magad, akkor ezt akár 4-5 napra is lerövidítheted. Ne siess el azonban semmit! A tested nem véletlenül jelezte ezzel a betegséggel, hogy időre van szükséged! Pihenj és gondolkodj! Tervezd meg, hogyan viseled ezentúl gondját magadnak!

 

Sok sikert az öngyógyításban!