Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

Az allergia lelki okai és gyógyítása

Az allergia egy nagyon érdekes dolog. Akkor tud fellépni, ha legyengül az immunrendszerünk.

Erre mondhatjuk, hogy „De hát ettől még millió betegséget elkaphatunk! Miért pont allergia?”

 

Ez így van. A meggyengült immunrendszer önmagában még nem válasz a kérdésre. Viszont ez a rendszer mindig akkor gyengül meg, amikor erős hatások érik, amikkel szemben nem tudunk, vagy nem akarunk védekezni, vagy éppenséggel túlságosan erősen vagyunk kénytelenek védekezni, ezért fellép egyfajta fáradtság.

 

Az hogy milyen fajta allergia lép fel, attól is függ, hogy mivel – vagy sokkal több esetben – kivel van gondunk. Lehet ez egy olyan helyzet, amiben nem érezzük jól magunkat.

 

Vegyük például azt az esetet, amikor olyan munkahelyen dolgozunk, ami semmilyen szempontból nem „jó” a számunkra. Nem találjuk a helyünket, nem okoz örömet, amit csinálunk, vagy éppen nem becsülik meg a munkánkat. Többnyire ezeknek az együttes hatása.

A munkahelyen van egy kolléga(nő), akinek van egy vagy több növénye, vagy egy bizonyos fajta parfümöt használ, vagy van egy macskája-kutyája, és annak a szőre mindig ott van a ruháján. Vagy éppen tavasz van, amikor fellép a „fáradtság”, és odakint vadul virágzanak a fák. Bármelyik „megfelel” a mi szervezetünknek arra, hogy összekapcsoljuk a kellemetlen környezettel, és – voilá! – máris készen van az allergia: kutya-, macskaszőrre, pollenre, illatra, stb.

 

Persze ezt az allergiát magunkkal visszük életünk más területeire is, hiszen a képzettársítás révén minden hasonló helyzet, ahol ezekkel az anyagokkal találkozunk, kiváltja belőlünk ugyanazt az ellenérzést, tehát az allergiát.

 

Természetesen ezt el lehet képzelni egy emberi kapcsolattal is. Valakivel folyamatosan vitáink vannak, csatározgatunk, folyton ugyanazokkal a helyzetekkel nézünk farkasszemet, ahonnan nem látunk kiutat, és egyre hevesebben küzdünk a probléma és ezzel együtt a személy ellen is. Megint csak bármit összepárosíthatunk ezzel a fásult küzdelemmel, az eredmény ugyanaz: allergiásak leszünk mindenre, amit az illető személlyel vagy azzal a környezettel, évszakkal összekapcsolunk, amiben ezzel a személlyel (a legtöbb) dolgunk akad.

 

Ilyen esetben tehát a legfontosabb felülvizsgálni a helyzetünket és válaszolni az alábbi kérdésekre:

- Kit, mit, milyen helyzetet nem tudunk elviselni?

- Kit, mit, milyen helyzetet nem tudunk elfogadni?

- Kitől, mitől, milyen helyzettől szeretnénk tudat alatt vagy éppen nagyon is tudatosan megszabadulni?

 

Amint felismerjük az okot, tisztábban látjuk a helyzetünket. Ha tisztábban látjuk a helyzetünket, akkor birtokában vagyunk annak az ismeretnek, hogy mi az, amin célszerű lenne változtatni. Ha pedig ezt ismerjük, akkor sokkal könnyebben meg tudjuk találni a megoldást. A lényeg, hogy ne féljünk, hanem legyünk elég bátrak ahhoz, hogy változtassunk a helyzeten, hiszen az EGÉSZségünk (főleg a lelki) múlik rajta, aminek aztán minden másra kihatása van.

 

Kicsit közelebbről megvilágítva a teendőket, követhetjük az alábbi cselekvési tervet is:

1) Megválaszolom a fenti kérdéseket maximális őszinteséggel és tudatossággal.

 

2) Elfogadom a felismert tényeket, nem hadakozok ellene, és főleg őszinte leszek magamhoz továbbra is.

 

3) Megvizsgálom a kiváltó tényezőket, gondolatokat, majd pozitív, építő jellegű gondolatokkal helyettesítem őket.

 

4) Megerősítéseket használok önbizalmam és bátorságom növelésére.

Pl.:

A KÖRÜLÖTTEM LEVŐ VILÁG BIZTONSÁGOS ÉS BARÁTSÁGOS. BÉKÉBEN ÉLEK AZ ÉLETTEL.

 

ELFOGADOM, HOGY NEM TUDOM MEGVÁLTOZTATNI A SZEMÉLYT/HELYZETET, DE TUDOM, HOGY A NÉZŐPONTOMAT MEG TUDOM VÁLTOZTATNI ÉS EZT MEG IS TESZEM.

 

KÉPES VAGYOK KONSTRUKTÍV, MINDEN ÉRINTETT SZÁMÁRA KEDVEZŐ MÓDON VÁLTOZTATNI AZ ÉLETEMEN, HOGY ÖRÖM- ÉS KOMFORTÉRZETEM MEGERŐSÖDJÖN.

 

TELE VAGYOK ÖNBIZALOMMAL ÉS HARMÓNIA VAN BENNEM.

 

TUDOM, HOGY FELELŐS VAGYOK AZ ÉLETEMÉRT. VÁLLALOM EZT A FELELŐSSÉGET, ÉS BÁTRAN VÁLTOZTATOK AZ ÉLETEMEN, ÉS ELFOGADOM A SZÜKSÉGES VÁLTOZÁSOKAT.

 

5) Konkrét lépéseket teszek annak érdekében, hogy minden érintett számára kedvező eredmény szülessen.

 

Ezek persze nem egyszerű lépések, de megvalósíthatóak, mindenféle gyógyszer szedése nélkül. Ezt elhihetitek nekem! Tapasztalatból beszélek. Kb. 10 évvel ezelőtt még 11 féle allergiám volt (fű, fa, virág, kutya, macska, por, stb.). Amikor nyáron beindult a parlagfű szezon, teljes mértékben megindult a könnyezés-váladékozás. Nem tudtam kontaktlencsét viselni, folyton viszkettek a szemeim, mindenféle tablettát és cseppeket használtam, de ettől még nem javult semmi.

Mára a fenti program – akkor még részben nem tudatos – végrehajtásával a legnagyobb szezonban is legfeljebb egy-egy tüsszentés kap el szökőévente egyszer.

 

Hajrá tehát! NEKED is menni fog! :)