Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A száraz bőr lelki okai és gyógyítása

A bőr elsődleges feladata a védelem. Védi a szervezetünket legnagyobb szervünkként. A legfelső réteg gyakorlatilag „vízhatlan”.

 

Egyben azonban a legnagyobb érzékszervünk is, hiszen egész testfelületünket érzőidegekben végződően beborítja. Tudunk vele fájdalmat, hideget, meleget, rezgést, viszketést érzékelni.

 

Ahogy mélyebbre és mélyebbre haladunk, újabb és újabb funkciókat fedezhetünk fel. Az idegvégződések alatt réteg rugalmas rostokból áll, a bőr nyomás, húzás után visszanyeri eredeti alakját (amennyiben nem lépünk túl egy bizonyos határon, és a bőr többé-kevésbé egészséges). Alatta a kötőszövetek tápanyagraktárként funkcionálnak. Még tovább vizsgálódva gyorsan rájövünk, hogy természetesen a hőháztartásunk szabályozásában is aktívan részt vesz a bőr: szigetel, hőt vesz fel, hőt ad le. A bőrben vannak a verejték-és faggyúmirigyeink is.

 

Érdekesség, hogy testünk minden egyes centiméterét (a tenyeret, a talpat és kopaszság esetén a fejbőrt kivéve) mindenütt finom (vagy erősebb) szőrzet fedi.

 

A bőr persze átvitt értelemben nemcsak a belső szerveinket és „alkatrészeinket” védi, hanem az aurával együtt lelki és szellemi síkon is védelmet nyújt. A belső világunkat óvja a külvilággal szemben. Épp ezért itt is alaposan meg kell válogatnunk, hogy milyen ingereket engedünk be, és melyeket tartunk távol a szervezetünktől. Fontos, hogy ez a legnagyobb szervünk olyan állapotban legyen, hogy minden fontos, létszükségletű „táplálékot” beengedjen, viszont minden haszontalan, káros, szükségtelen, diszharmonikus ingert távol tartson.

 

Amikor ez az egyensúly felborul, a bőrön elváltozások jelzik, hogy ki kell egyenlítenünk a viszonyokat.

 

Pósa Ferenc így ír a két típusú egyensúlyfelbomlásról:

„Így alapvetően két típust lehet megkülönböztetni: A túlzottan védekezőt, aki távol tartja magától […] a külső ingereket. Erősíti a bőrt, vastagítja, ami előbb vagy utóbb kifárasztja, elégeti a rendelkezésre álló erőket, energiákat, és átesik a másik oldalra!

A beletörődő, aki már nem tart távol semmilyen ingert, behatást, így a számára káros dolgok szabadon beáramolhatnak.”

 

A száraz bőr esetében a vízhiány miatti kiszáradásnak lehetünk tanúi, amikor a bőr gyakorlatilag kiégett.

 

Menjünk csak ki egy kicsit gondolatban a kertünkbe! Amikor vízhiány van, öntözünk, hogy a növényeink életben maradjanak. Ez azt jelenti, hogy gondoskodunk róluk, biztosítjuk a megfelelő mennyiségű táplálékot a számukra. Innen már könnyű visszavezetni, hogy ha a bőr vízhiányban szenved, akkor elmulasztottuk, hogy magunkról gondoskodjunk. És itt korántsem csupán arról van szó, hogy nem „öntöztük” a bőrünket, vagyis keveset ittunk! Épp ellenkezőleg, annyira elfáradtunk testileg-lelkileg a külvilág elleni állandó védekezésben, hogy közben teljesen megfeledkeztünk a saját igényeinkről.

 

Az ilyen „beteg” a külvilág elleni védekezést – bár sokszor egyáltalán nem tudatos – teljesen jogosnak véli, hiszen azt tapasztalta, hogy ha valakit közel enged, akkor az irányítani, befolyásolni, bántani fogja. Ezek az emberek fájdalmat, kellemetlenségeket okoztak neki, ami ellen harcolnia kellett. Ettől fáradt ki, ettől égett ki…

 

Ugyanakkor persze vágyik az emberi közelségre, és arra is, hogy önmagával egyenesbe jöjjön. Viszont még nem tudja, hogy kit engedhet közel, és főleg, hogy magával hogyan jöjjön tisztába. Tehát ez ellen is harcol.

 

A harc következtében egyre fáradtabb lesz, egyre kedvetlenebb, és egyre öregebbnek érzi magát, ami kívül-belül hátrahagyja a nyomait.

 

Ne felejtsük el azt sem, hogy a testünk több, mint 70%-ban vízből áll. A víz az egyik legfontosabb információtároló, -közlő, és –szállító eszköz a testünkben. Ha kevés a vízbevitel és persze az információbevitel, akkor egyre nehezebben dolgozza fel a test és lélek az őt érő újabb és újabb ingereket.

 

Az egyik legfontosabb teendő tehát, hogy gondoskodjon a folyamatos információbevitelről, -áramlásról, -ürítésről. Vagyis az egyensúlyról a vízháztartásban.

 

A másik kiemelten fontos dolog, hogy végre önmagával foglalkozzon mások helyett. Mások kritizálását felejtse el, és nézzen szembe önmagával! Ehhez persze fel kell vállalnia önmagát úgy, ahogy van, és meglátni, meghatározni a saját céljait. A legfontosabb pedig, hogy merjen közel engedni magához másokat, persze körültekintő válogatással, de felvállalva a kockázatot, hiszen így tud a legtöbbet „nyerni”. A tét az EGÉSZség.

 

A következő megerősítések segítenek:

 

BIZTONSÁGBAN ÉRZEM MAGAM, MEREK ÖNMAGAM LENNI.

 

SZERETEM ÉS ELFOGADOM MAGAMAT.

 

BÉKÉBEN ÉLEK AZ ÉLETTEL, MAGAMMAL ÉS A TÁRSAIMMAL.

 

SZERETETTEL VÉDEM MAGAM AZ ÖRÖM ÉS A BÉKE GONDOLATAIVAL. A MÚLTAT ELENGEDEM ÉS ELFELEDEM. CSAK A LECKÉKET ÉS A SZERETETET TARTOM MEG. SZABAD VAGYOK EBBEN A PILLANATBAN ÉS ÖRÖKKÉ.

 

ÁTADOM MAGAM AZ ÉLET TERMÉSZETES FOLYAMÁNAK. MEREK ÁTÉLNI, MEGÉLNI. MINDEN RENDBEN VAN.

 

ELENGEDEK MINDENT, AMI NEM A SZERETET JEGYÉBEN LÉTEZIK. MINDEN CÉLOM MEGVALÓSÍTÁSÁRA MEGVAN A MEGFELELŐ IDŐ ÉS TÉR. TÜRELEMMEL KIVÁROM ÉS AKTÍVAN CSELEKSZEK, AMIKOR ITT AZ IDŐ.

 

Jó EGÉSZséget mindenkinek! :)