Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A rövid- és távollátás lelki okai és gyógyítása

A szemnél könnyű belátni, hogy milyen lelki ok állhat a problémák hátterében:

- mit látunk

- mit nem látunk

- vagy mit szeretnénk látni.

 

Itt is különbséget teszünk – akárcsak a többi páros szerv esetében – a bal és jobb oldal között.

 

A bal oldalhoz itt is az érzelmeket, a múltat, a női oldalunkkal összefüggő jellemvonásokat kapcsolhatjuk, míg a jobb oldal a fizikai világgal, az anyaggal, a jövővel és a férfi oldalunkkal kapcsolatos jellemvonásokkal mutat szoros összefüggést.

 

A rövidlátás esetében arra hívja fel a szervezetünk a figyelmünket, hogy ideje magunkba tekintenünk, magunkkal foglalkoznunk. Figyelmünket a belső világunk és közvetlen környezetünk helyett a távoli jövőre próbáljuk fókuszálni, persze sikertelenül, hiszen az pontosan a belső harmónia hiányában kerül elérhetetlenül messzire.

 

A baloldalon ez arra utal, hogy nincsenek érzelmi céljaink, nem látjuk, hogyan fejlődünk lelkileg, és nem vesszük észre azt sem, hogy van-e szeretet a közvetlen közelünkben, ami felénk irányul. Sőt, továbbmegyek: azt sem látjuk, tudjuk, érezzük, hogy szeretjük magunkat, mégpedig feltétel nélkül, úgy, ahogy vagyunk.

 

Nem vesszük észre az értékeinket, a jó tulajdonságainkat, hanem helyettük másoknak akarunk megfelelni, és olyan tulajdonságokat igyekszünk magunkban megvalósítani, amivel szerintünk elérhetjük, hogy több szeretet kapjunk. Olyan értékeket akarunk magunkba, magunkra erőltetni, amelyek nem a mieink, amelyeket a környezetünk, a családunk, a társadalom, a világ, a trendek, a média, stb. akar ránk tukmálni. Mi pedig bedőlünk nekik, és ahelyett, hogy magunkra fókuszálnánk, továbbra is csak vágyakozunk az elérhetetlen után. De mivel az mindig is túl távol van tőlünk, figyelmen kívül hagyjuk a bennünk és a közvetlen környezetünkben történő eseményeket, a segítő kezeket, a figyelmeztető jeleket. A szervezetünk tehát egyre erőteljesebben jelzi, hogy hová is irányítsuk a figyelmünket. Önmagunkra.

 

Azt gondolom, nem véletlen, hogy a rövidlátás az, amely az idő előrehaladtával, ahogy egyre idősödünk, egyre tapasztaltabbak, bölcsebbek leszünk (legalábbis az esetek nagyobb részében), és egyre jobban tisztába jövünk önmagunkkal, a rövidlátás mértéke is csökkenhet.

 

A jobb oldal esetében a rövidlátás gyakorlatilag megegyezik a baloldal leírásával, azzal kiegészítve azonban, hogy mivel hiányzik az önismeretünk, célokat sem tudunk igazán kitűzni magunknak, megvalósítani azokat a fizikai, anyagi világban pedig még kevésbé vagyunk képesek. A terveink megmaradnak az álmodozás talaján, sőt inkább a kételkedés jellemzi azokat, miszerint hiába is tervezünk, mert úgyis képtelenek lennénk azokat végrehajtani, kivitelezni.

 

Észre sem vesszük a lehetőségeinket, pedig az orrunk előtt hevernek, mert figyelmünket a távoli, elérhetetlen jövőbe irányítjuk. Ha mégis észrevesszük őket, akkor inkább a lefitymálás, az ítélkezés, a becsmérlés szavaival gondolunk rájuk vagy beszélünk róluk.

 

A belső értékeink „hiányosságait” ellensúlyozandó olyan tárgyakkal igyekezünk magunkat körülvenni, amelyek értéket képviselnek a számunkra, és lekötik a figyelmünket. Mivel azt hisszük magunkról, hogy képtelenek vagyunk megoldani a problémáinkat, kívülről várjuk a segítséget, de persze nem vesszük észre a segítő kezet. Megint a jelen helyett a jövőben élünk, oda menekülünk.

 

(Zárójelben hozzátenném, hogy – egyelőre még – rövidlátó vagyok. A fenti tünetegyüttes eléggé jellemző volt rám, sokáig. Amikor elkezdtem magammal foglalkozni, megállt a szemeim romlása, azóta pedig vissza is fordult. Kíváncsian várom, mikor dobhatom el a látásprotkókat.)

 

 

A távollátás (nem összetévesztendő az időkori távollátással, bár ahhoz is van köze) esetén nagyon hasonló a képlet. Csak itt a távoli célokat, a jövő érzelmi fejlődését (baloldal) nagyon is pontosan látjuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi az, amit el akarunk érni, és mindent ennek rendelünk alá. Azonban ismételten figyelmen kívül hagyjuk a jelen állapotot, a jelenlegi érzelmeinket és értékeinket. Hátha esetleg olyan dolgot találunk, ami nem összeegyeztethető azzal, ami felé tartunk. Ezeket úgy könyveljük el, mint olyan dolgokat, amelyek akadályozzák, gyengítik a helyzetünket.

 

Ebben az esetben azt gondoljuk, hogy bármi is van bennünk, az tüstént meg oldódni, javulni, gyógyulni, amint a tisztán látott és kitűzött célt végre elérjük. De mivel persze megint nem az alapoknál kezdjük, többnyire légvárakat építünk.

 

A jobb oldal itt is hasonlóan működik, de itt anyagi, fizikai lehetőségeket hagyunk figyelmen kívül, és csak a távoli jövőt tervezgetjük aprólékosan, esetleg mániákusan gyűjtve magunk köré a tárgyakat, embereket, csak hogy ne magunkkal kelljen foglalkozni. Magunkkal kapcsolatban eléggé homokba dugjuk a fejünket.

 

Az ilyen esetekben gyakran hanyagoljuk el a közvetlen környezetünket szór szerinti és átvitt értelemben is. Gyakran uralkodik káosz, rendetlenség az életünkben, a tárgyaink körül, a munkánkban, és persze a körülöttünk levő embereket is inkább tekintjük eszközöknek a céljaink eléréséhez, semmint hús-vér, érző, léleklényeknek. Őket is figyelmen kívül hagyjuk.

 

Mindkét esetben kulcsfontosságú tehát, hogy az önismeretet elmélyítsük, és egyre behatóbban foglalkozzunk önmagunkkal és a közvetlen környezetünkkel. Éljünk maximálisan a jelenben, ismerjük fel értékeinket, és miután megerősítettük ezeket az alapokat, kezdjünk el egy boldogabb jövőt építeni magunknak.

 

Az önismeret javítására számtalan módszer létezik, ezeket itt nem sorolom fel. A magam részéről különösen jónak tartom a számmisztikát és a tarot-t (elvégre minden szentnek maga felé hajlik a keze ;-) ), de a kineziológia, az angyalkártyák, és sok minden más is sokat segíthet. Külön kiemelem a barátainkat, mint földre szállt angyalokat, hiszen ők a legőszintébbek velünk, és segítenek bennünket ezen a göröngyös úton, ha kölcsönösen odafigyelünk egymásra.

 

A gyógyulás során használhatod a következő megerősítéseket is:

 

MINDENRE ÉS MINDENKIRE SZERETETTEL ÉS ÖRÖMMEL TEKINTEK, MAGAMAT IS BELEÉRTVE.

 

OLYAN ÉLETET TEREMTEK MA, ITT ÉS MOST MAGAMNAK, AMELYRE ÖRÖMMEL TEKINTEK.

 

HARMÓNIA, ÖRÖM, SZÉPSÉG ÉS BIZTONSÁG VESZ KÖRÜL. A VILÁGOMBAN MINDEN JÓ.

 

ELFOGADOM AZ ISTENI ÚTMUTATÁST, ÉS BÁTRAN, BIZTONSÁGBAN HALADOK TOVÁBB.

 

BIZTONSÁGBAN VAGYOK A JELENBEN ÉS A MOSTBAN. VILÁGOSAN LÁTOM EZT.

 

EGY VAGYOK AZ UNIVERZUMMAL ÉS MINDEN ÉLŐVEL. TANULNI, TUDNI ÉS FEJLŐDNI JÓ DOLOG A SZÁMOMRA.

 

EGÉSZségedre! :-)