Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A reflux lelki okai és gyógyítása

A reflux az a betegség, amikor a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. Ez megtörténhet velünk akkor is, ha túl sokat eszünk, beszűkült a gyomrunk, vagy előrehajlunk, esetleg túl szoros ruhát hordunk. Ebben az esetben fokozódik a hasüregre mért nyomás, és a gyomor tartalma megindul felfelé. Ez mindenkivel és bármikor megeshet.

 

Van olyan eset azonban, amikor ezt valaki rendszeresen tapasztalja, ráadásul anélkül, hogy a fenti helyzetekben lenne.

A túlzott nyomás persze ekkor is jelen van, de ekkor lelki okok a kiváltói. Hogy mik ezek a lelki okok? Haladjunk csak logikusan. Feljebb azt írtam, hogy például akkor történik ez meg, amikor túl sokat eszünk. Amikor túl sokat eszünk, akkor sokat és gyorsan nyelünk. Pontosan erről van szó olyan esetekben is, amikor ez krónikussá válik: túl sokat nyelünk le.

 

Amikor olyan dolgokat is lenyelünk, amiket nem kellene, akkor felfokozódik a lelkiállapotunk és nyugtalanná válunk. Ez persze azt jelenti, hogy az emésztőrendszerünk sem tud lenyugodni, tehát a gyomorsav termelése még akkor is tart, amikor már régen be kellett volna fejeződnie.

 

Újra ott vagyunk tehát az elfojtásnál… Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem nyelnénk le mindent! Csakhogy vannak olyan helyzetek, amikor félünk a „le nem nyelés” következményeitől. [A félelem pedig a lehető legrosszabb alap mindenhez… Külön fejezetet (fog) érdemel(ni).] Egyrészt tehát haragszunk magunkra, amiért lenyelünk olyan dolgokat is, amit nem kellene, másrészt pedig félünk felelősséget vállalni a szavainkért és tetteinkért.

 

Így egyre türelmetlenebbek leszünk, aminek rendszertelenség és végletesség lesz az eredménye – az étkezésünkben is. Az egyik pillanatban „degeszre zabáljuk” magunkat, a másikban pedig a lelkiismeret-furdalástól és a bűntudattól hajtva éheztetjük magunkat. De ha ennyire végletesek nem is leszünk, mindenképpen annyira rendszertelenné válik az étkezésünk, hogy a gyomorsavtermelés nem tud visszaállni a megfelelő keretek közé.

 

Mi tehát a teendő? A legeslegelső dolog: BOCSÁSS MEG MAGADNAK!!! Fennhangon vagy magadban, mindegy! De nagyon fontos, hogy elengedd a bűntudatot, hiszen, amikor kénytelen voltál lenyelni dolgokat, akkor abban a pillanatban az volt a maximum, amit nyújtani tudtál. Amint ezt megteszed, máris könnyebb lesz egy fokkal.

A következő lépés pedig kibeszélni magadból, amit lenyeltél. Használd a tükröt, vagy beszéld meg egy barátoddal, hogy segítsen. Ha teheted, akkor pedig azzal a személlyel rendezd a nézeteltérést, akitől kénytelen voltál lenyelni dolgokat. Amennyiben ez nem megy, vagy nem teheted, vegyél elő egy darab papírt, és írj ki magadból mindent! Ne fogd vissza magad! Írj le mindent, amit ki szeretnél mondani, csak félsz a következményektől. A papír nem fog mesélni, te viszont megkönnyebbülsz! :)

 

A legfontosabb dolog azonban ezek után is az, hogy pozitív – és elérhető – célokat tűzz ki magad elé, amelyeknek a valóra váltásával és elérésével egyre nagyobb lelki nyugalomra tehetsz szert, ami pedig végső soron ahhoz vezet, hogy a gyomrod is meg fog nyugodni. Persze mindemellett fokozottan ügyelj arra, hogy egyszerre se túl sokat, se túl keveset ne egyél, viszont az evésbe vigyél rendszert – olyat, ami számodra kivitelezhető.

 

Kiegészítésképpen pedig használhatod a következő megerősítéseket:

SZERETEM ÉS ELFOGADOM MAGAM ÚGY, AHOGY VAGYOK.

 

BIZTONSÁGBAN ÉS BÉKÉBEN VAGYOK.

 

MINDEN RENDBEN VAN.

 

SZERETETTEL ELENGEDEM A MÚLTAT.

 

MINDEN ÚJ TAPASZTALATOT KÖNNYEDÉN ÉS ÖRÖMMEL FOGADOK EL ÉS EMÉSZTEK MEG.

 

Sok sikert az öngyógyításhoz! Menni fog! :)