Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A nátha és a megfázás lelki okai és gyógyításuk

A nátha és a megfázás, akkor következik be, amikor elmegy a kedvünk valamitől, esetleg magától az élettől, és nem nagyon találunk olyan dolgot az életünkben, ami örömet okozna nekünk.

 

Az is előfordulhat, hogy egyszerre túl sok dologgal kell megbirkóznunk, és nem igazán látjuk át a helyzetet. Ebben az esetben még akkor sem tudjuk megoldani a feladatokat, ha egyébként egyesével képesek lennénk a megoldásukra, mert képtelenek vagyunk megtalálni az összefüggéseket, és nem tudunk rangsorolni. Ezáltal a gondolkodásunkból is hiányzik a rendszer. A következmény: elveszítjük a talajt a lábunk alól, azaz az első mondathoz visszakanyarodva, képtelenek vagyunk észrevenni, hogy van öröm is az életünkben.

 

Ha nem találunk örömet, akkor „kihűlünk”.

 

Pósa Ferenc így ír erről A betegség mint pótcselekvés c. könyvében:

 

„…miért tudott „kihűlni”?

Ebben az esetben talán a legszerencsésebb, ha a naphoz hasonlítjuk az embert.

Mikor fog kialudni a nap?

(Nagyon leegyszerűsítve!)

Amikor felemésztett minden olyan anyagot, amivel táplálhatja a tüzet.

Ebből következik, hogy az emberben is akkor alszik ki a belső tűz, amikor hiányzik az égéshez szükséges „anyagok” valamelyike.

A négy Őselemet alapul véve négy úton juthatunk el a náthához, a meghűléshez:

A víz: információt szállít.

A tűz: kordában tartja az energiákat, elégeti a mérgeket, melegíti a vizet.

A levegő: új erőket hoz, közvetíti a gondolatokat.

A föld: adja a biztonságot, magabiztosságot. Hiányában elesettség és fáradékonyság lép fel.

Ha kevés bennünk a tűz, túlsúlyba kerül a víz eleme és folyni fog az orrunk… és így tovább.

A szervezet az energiaminimumra törekszik és a harmóniára, vagyis ezek az elemek igyekeznek kiegyensúlyozni egymás hatását.”

 

Az öngyógyításhoz nincs más dolgunk, mint örömet találni az életünkben. Gyakorlatilag mindegy, hogy kiben-miben találunk örömet, a lényeg, hogy tudatosan keressünk és találjunk olyan dolgokat, tárgyakat és személyeket, amelyek és akik örömérzetet keltenek bennünk és koncentráljunk ezekre.

 

Tovább segíthetünk magunknak, ha elmondjuk a következő megerősítést:

 

MEGENGEDEM A GONDOLATAIMNAK, HOGY LAZÍTSANAK ÉS BÉKÉT, ÖRÖMET TALÁLJANAK. HARMÓNIA TÖLT EL ÉS VESZ KÖRÜL. MINDEN RENDBEN VAN.

 

Természetesen ebben az esetben se hanyagoljuk el az orvos tanácsait és/vagy a természetgyógyászat ajánlotta gyógyító szereket.

 

Sokkal fontosabb azonban, hogy önmagunk „kezelésével”, gyógyításával lerövidíthetjük a betegséget és főleg a jövőre nézve megelőzhetjük azt.

 

Keressünk és találjunk tehát örömet az életünkben, annak minden napján!