Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A köhögés lelki okai és gyógyítása

Amikor köhögünk, az a torokcsakrával van kapcsolatban, ezért célszerű szétnézni a házunk táján, hogy mi az, amiről nem akarunk, nem tudunk vagy félünk beszélni és/vagy gondolkodni.

Merthogy a gondolataink ugyanúgy a kommunikációnkhoz tartoznak, mint kimondott vagy leírt szavaink.

 

A köhögés tulajdonképpen egy tisztító folyamat, ezért nem túlzottan javallott azonnal telenyomni magunkat köhögéscsillapítóval, hanem engedjük meg magunknak, hogy kijöjjön belőlünk, ami kikívánkozik – szó szerint –, és azonnal jobban fogjuk érezni magunkat.

 

Persze két különböző típusú köhögésről beszélhetünk. Az egyik esetben váladék szakad fel, a másik esetben pedig száraz marad a köhögés.

 

Az első esetben – a kezdeti információhoz visszakanyarodva – elmondható, hogy az, ami a kommunikációs gátat okozza, nyomaszt minket, sőt félelemmel, aggódással tölt el bennünket. Ezért kifogásokat keresünk, hogy miért is ne adjuk ki magunkból, miért is ne oldjuk fel/meg a helyzetet, ezáltal gyönyörűen elnyomjuk az egyre sürgetőbb ingert, ami aztán rátelepszik a torkunkra és fojtogató érzést okoz. Amint elkezdjük (fel/meg)oldani a helyzetet, megindul a váladék is felfelé a légutakon, és egyre szabadabban tudunk lélegezni.

 

Használhatjuk a következő megerősítést:

SZABAD VAGYOK, ÉS BIZTONSÁGOS SZÁMOMRA SZERETETTELJESEN KIFEJEZNI MAGAM.

 

A második esetben viszont olyan helyzetben vagyunk, ahol úgy érezzük magunkat, hogy senki nem hallgat meg bennünket, senkinek nem vagyunk fontosak, mindenki mellőz minket, sőt amikor megszólalunk, elnyomnak. Ez oda vezet, hogy elmegy a kedvünk attól, hogy kimondjuk, ami a szívünket nyomja, holott a legszívesebben a világba ordítanánk minden fájdalmunkat, meg nem értettségünket. Egyre rosszabb lesz a kedvünk, lehangoltak leszünk, és folyamatosan csökken az aktivitásunk.

Itt is az a megoldás, hogy ki kell engedni, ami kikívánkozik. Keressük meg azt az embert, azt a fórumot, ahol elmondhatunk, kimondhatunk mindent, letéve a terhünket. Második – de ugyanolyan fontos lépésként – keressük meg a pozitív dolgokat az életünkben, és koncentráljunk azokra, és folyamatosan helyettesítsük be a negatív gondolatokat és érzelmeket pozitívakkal, egyre tudatosabban, konkrét célokat tűzve magunk elé. A pozitív gondolatok aztán előbb-utóbb tettekre váltanak, és egyre inkább látni fogjuk, hogyan tudjuk elérni a céljainkat.

 

Itt pedig a következő megerősítés lehet hasznos:

POZITÍV MÓDON FIGYELEK MAGAMRA, ÉRTÉKELEM ÉS SZERETEM MAGAM, ÍGY MÁSOK IS POZITÍV FIGYELMET, ÉRTÉKELÉST ÉS SZERETETET TÜKRÖZNEK VISSZA RÁM.

 

Összefoglalóan tehát: figyeljünk oda önmagunkra és a kommunikációnkra, engedjük ki, aminek ki kell jönnie!

 

Sok sikert önmagatok gyógyításához!