Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

A felszívódási zavarok lelki okai és gyógyítása

Amikor felszívódási zavarokról beszélünk, azt a legfontosabb leszögezni, hogy ebben az esetben azzal akad problémája az embernek, hogy folyton ugyanazokkal a helyzetekkel szembesül, és nem képes, nem tud, vagy nem akar reagálni az adott helyzetre.

 

Ehelyett belefárad, belefásul a dologba, és gyakorlatilag bezárkózik. Ez persze azt jelenti, hogy a felszívódási szakaszban is lezár. Nem engedi meg, hogy az információk, ingerek eljussanak hozzá.

 

Volt már szó arról, hogy minden, ami velünk történik, és ahogyan ezekre a helyzetekre, dolgokra, emberekre reagálunk, szintén táplálékot jelent a szervezetünknek, szívünknek vagy lelkünknek, esetleg többnek is ezek közül. Mivel ezen a szinten megtörténik a lezárás, a fizikai tápláléknál is leképeződik ez az állapot.

 

Attól függően, hogy megtanultuk megkülönböztetni és kiválasztani, hogy milyen táplálékra van szükségünk, és milyenre nincs, vagy sem lehet a felszívódási zavar veleszületett vagy később kialakult. Utóbbi esetben tudja az ember a módszertant, de nem alkalmazza, előbbiben pedig nem is tanulta meg.

 

A felszívódási zavar fajtája attól függ, hogy mivel szemben zárkózunk el tudatosan vagy tudat alatt.

 

* Lisztérzékenység esetén az apával szembeni az ellenállás. Az ő szavaira, ötleteire, tetteire, intelmeire reagálunk így. Ennek oka lehet ösztönös ellenállás, de éppúgy az is, hogy ellenérzést kelt bennünk, ahogy az apa a fentieket közli vagy megvalósítja. Tapasztalatom szerint ilyen ellenállás akkor is kialakulhat például egy gyermeknél, ha az nagyon szorosan kötődik az édesanyjához, és tőle veszi át az elzárkózás mintáját.

 

* A laktóz felszívódási zavara esetén ugyanez mondható el, azonban ebben az esetben az anya személyével, szavaival, tetteivel, ötleteivel szemben alakul ki bennünk ellenállás.

 

* Fehérje: A fehérjékre azért van szükségünk, hogy abból a testünk sejtjeit tudjuk fejleszteni, építeni. A szerepük tehát a fejlődésre vonatkozik lelki szinten is. Ha ellenállunk a fejlődésnek bármilyen szempontból, akkor megtagadjuk magunktól a fehérjét, és ezzel az építkezés lehetőségét.

 

* Szénhidrát: A szénhidrátok gondoskodnak a szerveztünkben arról, hogy elegendő energia álljon rendelkezésünkre a napi létezéshez. (Hagyjuk most figyelmen kívül azt, hogy az energiát más úton-módon is megszerezhetjük a szervezetünk számára, pl. fényevéssel.) Amikor tehát a szénhidrátok felszívódásával vannak gondjaink, az arra vezethető vissza, hogy nem akarunk vagy nem tudunk feltöltődni.

 

* Zsír: A zsír gyakorlatilag egy elraktározott tartalék az ínségesebb időkre. Amikor abban a hitben élünk, hogy senkire és semmire nincs szükségünk, és főleg bőven elég a pillanatnak élni, és felesleges a tartalékolás, akkor alakulhat ki a zsírok felszívódási zavara.

 

* Kombinációk: Akár a fentiek is kialakulhatnak kombinációban, de előfordul az is, hogy valamilyen allergiával párosulnak. Az egyik probléma ugyanis nagyon gyakran kapcsolható össze valamelyik másikkal, és az elzárkózás mellett a túlzott reakció kialakulása is benne van a pakliban.

 

A gyógyuláshoz vezető úton arra kell odafigyelnünk, hogy első lépésként tudatosítsuk magunkban az okot. Nézzünk szembe azzal, ami kiváltotta bennünk az ellenállás eme formáját. Amikor ez megvan, amennyiben lehetséges, próbáljuk meg az érintett személlyel vagy önmagunkkal tisztázni a helyzetet és öntsünk tiszta vizet a pohárba. Ezt követően pedig figyeljünk oda arra, hogy feloldjuk az ellenállást és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne testünk és lelkünk „sanyargatásával” kezeljük a továbbiakban a kiváltó okot.

 

Ennek során segíthetnek az alábbi megerősítések a harmonizálás és kiegyensúlyozódás folyamatában:

 

MINDEN TAPASZTALATOMAT KÖNNYEDÉN ÉS ÖRÖMMEL VAGYOK KÉPES MEGÉLNI ÉS FELDOLGOZNI.

 

SZERETEM MAGAM, SZABAD VAGYOK, ÉS BÍZOM ABBAN, HOGY AZ ÉLET POZITÍV MÓDON ALAKUL A SZÁMOMRA.

 

ELHATÁROZOM, HOGY ÉLETÖRÖMET KERINGETEK AZ EGÉSZ TESTEMBEN. KÉSZEN ÁLLOK A FEJLŐDÉSRE, ÖNMAGAM FELÉPÍTÉSÉRE.

 

BIZTONSÁGBAN ÉRZEM MAGAM AZ UNIVERZUMBAN, AZ ÉLETEMBEN. MINDEN ÉLŐ SZERET, SEGÍT ÉS TÁMOGAT ENGEM A FEJLŐDÉSEM SORÁN.

 

NYITOTT VAGYOK A TAPASZTALATOKRA, TUDOM, HOGY AZOK ENGEM ÉS A FEJLŐDÉSEMET SZOLGÁLJÁK, ÉS KÖNNYEDÉN FEL TUDOM AZOKAT DOLGOZNI.

 

ÉN MAGAM VAGYOK FELELŐS ÖNMAGAMÉRT. TISZTELEM ÉS SZERETEM ÖNMAGAM, FELELŐSSÉGGEL MINDENT MEGTESZEK MAGAMÉRT, ÉS KÉPES VAGYOK MEGOLDANI A HELYZETEIMET.

 

KOMMUNIKÁCIÓM ÖNMAGAMMAL ÉS MÁSOKKAL SZEMBEN TISZTA ÉS EGYÉRTELMŰ. SZABAD VAGYOK, ÉS ÉLVEZEM AZ ÉLETET.

 

Sok sikert mindenkinek! EGÉSZségetekre! :-)