Forgó Ani - Numerológia - Tarot - Energetika

Facebook oldalam

Pozitívan - a média hatásai ellenére is

Mindig csak arról hallunk, hogy a média mennyire hülyének nézi az embereket, és szeméttel tömi az agyukat.

Arról nem szól a fáma, hogy mindenkinek szabad akarata van, és frankón eldöntheti, hogy befogadja-e a tömény szemetet. Minden ember választhat, hogy szüksége van-e arra, ami a médiából ömlik.

Persze azért itt is tisztelet a kivételnek, vannak még igazi újságírók, rádiósok, tévések. Csak egyre kevesebben. Felzabálja őket is a hazugságáradat.

[…]

Lehet mondani, hogy fontos informálódni, és tisztában lenni a napi eseményekkel. Én erre azt mondom, hogy ami igazán fontos, az úgyis eljut hozzám, a többiről meg nagyon szívesen lemondok.

Sokkal fontosabb információ számomra, hogy a barátomnak, barátnőmnek, családtagjaimnak hogyan telt a napjuk, milyen terveik vannak, mitől nevetnek-sírnak. Ez formál és táplál. Oda-vissza.

[…]

Amikor reggel a metrón ülök, és körülöttem szinte mindenki a két ingyenes bécsi napilapot olvassa, ahonnan ordítanak a címek, miszerint valaki megölt valakit, más valaki ámokot futott, megint mást kínoztak, továbbá ilyen-olyan korrupció, csalás, ámítás és öldöklés folyik mindenütt, akkor gondolatban gratulálok a főszerkesztőknek: ma is sikerült az agymosás!

Az embereknek szinte még el sem kezdődött a napja, de már sikeresen lehúzták a saját energiaszintjüket azzal, hogy ezt olvassák! És ezek után csodálkoznak, ha a nap folyamán agresszívek, türelmetlenek, mogorvák, kedvetlenek lesznek.

Pedig kezükben a választás!

Mennyivel jobban indulna a nap, ha ahelyett, hogy az újságba temetkeznének, észrevennék, ahogy az alagútból felérve megcsillan a napfény a harmatos faleveleken, vagy rácsodálkoznának a hangzavar közepette békésen szendergő babára, esetleg maguk is rámosolyognának a szemben ülőre.

Néha összetalálkozik a pillantásom egy magamhoz hasonló lelkületű emberrel. Ilyenkor cinkosan összenézünk, felvillantunk egy mosolyt, és megnyugszunk: vannak még elvetemülten pozitív emberek rajtunk kívül is!